FAQ

Kaj je avtomatski gasilni sistem Proteng?

Stroškovno učinkovit, okolju prijazen avtomatski gasilni sistem, ki pogasi požar v začetni fazi. Sistem tvori poliamidna cev polnjena s gasilnim medijem FM200. Na voljo v različnih dimenzijah.

Kako deluje avtomatski gasilni sistem Proteng?

Gasilni sistem je povsem avtomatski in se odzove na porast temperature/izpostavljenosti plamenom. Izpostavljenost visokim toplotnim sevanjem ali neposreden kontakt s plameni povzroči razpočenje cevi in s tem sprosti nestrupen gasilni medij v področje predvidene zaščite, s čimer zatre požar še preden bi se ta lahko razširil.

Kje lahko uporabim avtomatski gasilni sistem Proteng?

Aplikacij je zaradi lastnosti sistema široka paleta. Npr. elektro omare, strežniške in komunikacijske omare, motorna vozila (avto, avtodom, tovornjaki, avtobusi…), plovila idr.

Glavne prednosti v primerjavi z drugimi gasilnimi sistemi?

Glavne prednosti sistema so enostavna in lahka izvedba, preprosta montaža, vzdrževanje ni potrebno, po aktivaciji ni ostanka “nečistoč” (npr. kot pri penilih), elektroneprevoden in nekoroziven gasilni medij idr.

Kako vzdržujem avtomatski gasilni sistem Proteng?

Pri pravilni montaži ni potrebnega vzdrževanja. Iz vidika varnosti pa je priporočljivo tudi vizualno spremljanje stanja sistema na določene periode, kar pa je odvisno od okolja vmestitve.

Lahko namestim avtomatski gasilni sistem Proteng sam?

Da. V kolikor bi bili v dilemi kako, nas lahko kontaktirate za nasvet. Pomembno je, da sistem ne nalega neposredno na vroče površine ali je izpostavljen rotirajočim ali ostrim delom.

So kakšni stranski učinki za elektroniko oz. druge dele, ki bi bili izpostavljeni gasilnem mediju pri aktivaciji?

Ne. Gasilni medij je elektroneprevoden in nekoroziven. Po aktivaciji se prostor, ki smo ga zaščitili le prezrači.

Ima avtomatski gasilni sistem Proteng garancijo?

Da. Proizvajlec nudi 1 letno garancijo od nakupa. Velja za primer v kolikor bi se sistem predčasno aktiviral.

Ima avtomatski gasilni sistem patent?

Da.